Städa på rätt sätt efter festen

Vi har ju talat om hur du lyckas med att ordna bästa festen och vad du ska ha för snacks. Men efter festen då kommer ju städningen. Det kan vara skönt att få lite tips på hur du ska städa upp efter en rolig kväll! Därför så får du just det i detta blogginlägg. Städning är ju ett måste efter en fest och det kräver kanske lite mer än en vanlig städning. Trasiga eller läppstiftkladdiga glas, fläckar efter diverse drycker och överblivna vinslattar är saker som kan finnas kvar efter festen.

Hur städar du undan efter festen?

Det finns en del saker man upptäcker dagen efter fest. Städningen ska göras och det kan behövas göras en del saker. Har det kommit vattenringar på träbord eller parkettgolv efter glas, så kan detta fixas med tandkräm och en trasa.

Trasiga glas kan man leva med, men ser till att sopa upp så mycket av glaset du kan. Få upp de glasrester du inte ser med en skiva mjukt bröd.

Om det kommit fläckar från läppstift på glasen, så kan dessa tas bort med 1 dl vitvinsvinäger och varmt vatten med diskmedel.

Finns det slattar kvar i vinflaskorna? Släng dem inte, frys in dem istället och ta fram och använd på annan fest till frozen sangria eller kanske slushies på vin.

Har det kommit vinfläckar på mattan, så kan du använda överbliven öl för att göra rent mattan från fläckar.

Stearin som smält och droppat på träbord eller annan träyta kan tas bort genom att fylla en plastpåse med isbitar och placera på det intorkade stearinet. Kylan gör att stearinet blir sprött och därmed lättare att skrapa bort.

11 Aug 2018