Bröllopsklänningen, ett av de viktigaste plaggen i en kvinnas liv

Ett bröllop är en vigsel och den tillhörande festen för att symbolisera att ett par ingått ett äktenskap. Ordet bröllop kommer av fornsvenskans bruþlöp, alltså ’brudlopp’. Brudloppet var beteckningen på det följe som ledsagade bruden från brudens hem där fästningen skett och det nya hemmet. Bröllopet föregås ibland av en förlovning eller trolovning. Om den kommande bruden är medlem i Svenska kyrkan kan bröllopet föregås av lysning i de församlingar kontrahenterna tillhör. - Wikipedia

Oavsett om man väljer att gifta sig i kyrkan eller borgerligt så är det en högtid man oftast bara firar en gång i sitt liv. Att då välja en klänning är inget man ska göra via postorder eller genom att bara titta på bilder. Visserligen kan man få goda idéer om hur man vill att klänningen ska se ut genom tidningar och filmer men att få stå med klänningen på sig framför en spegel tillsammans med familj och/eller vänner är oslagbart.

Tänk på att om du vill ha din klänning uppsydd kan det ta upp emot tre månader innan allt är klart så var ute i god tid. Var också noga med att besöka flera olika butiker och prova flera olika klänningar. Lyssna på de som jobbar där, de har många års erfarenhet och ser ofta vad du kommer passa i för klänning.

10 Oct 2018