Städa inför festen

Planerar du att ha fest? Då kan det vara bra att städa före det. Kanske du redan har en städfirma för hemstädning? Då är det inte så mycket du behöver göra på egen hand före festen. Det du då kan satsa på är att se till att toaletten är ren och fräsch. Häng upp nya handdukar, ställ fram en god handtvål, bunkra upp med extra toalettpapper väl synligt, tänd ett ljus och ställ på handfatet eller bänken. Se även till att det finns bra med plats i hallen för alla ytterkläder och skor. 

Beroende på vad för fest det är du ska ha, så är det inte som sagt ett måste att tokstäda hemmet före. 

Städa efter festen

En städning som måste göras, oavsett om du har haft den i en lokal eller hemma, det är den som är efter festen. Om du är smart, plocka undan burkar och flaskor allt eftersom de blir urdruckna under festen, så blir det mindre att ta tag i efteråt. Eller så hänger du upp svarta sopsäckar där gäster själva kan sortera pant/icke pant samt annat som ska slängas. Du som vill boka städfirma kan göra det med, men var medveten om att de inte röjer allt efter festen.

Det bästa är som sagt att låta gästerna vara med och städa lite under festen, utan att få det att kännas som det städas. Det är ofta glas, burkar och flaskor som tar mest plats. 

11 Dec 2020