Hur du klär upp dig till fest

Älskar du fester, men du är inte riktigt säker på hur du ska klä upp dig för en? Du kanske är blyg och bara vill göra ett bra första intryck? Oroa dig inte - den här texten kommer att berätta allt du behöver veta om att klä dig och förbereda dig för en fest. 

Saker du borde veta

  • Välj en outfit baserat på festens plats, din budget och din personliga stil – och hitta tillbehör som matchar.
  • Styla håret och applicera smink; börja med foundation innan du lägger till rouge, ögonskugga och läppstift och avsluta med eyeliner och mascara.

Att välja en outfit och accessoarer

Tänk på tid och plats för festen

Som alla vet är det en mycket viktig uppgift att välja rätt outfit för en fest. Det första du måste tänka på är tidpunkten och platsen för festen, eftersom detta kommer att påverka allt - från din outfit och dina skor till dina smycken och smink.

Om festen är under dagen, på en bowlinghall eller en nöjespark, vill du förmodligen ha något bekvämt men ändå coolt, som jeans och en statement-t-shirt. Många skulle inte alls beskriva detta som att klä upp sig, men att klä upp sig är ett relativt begrepp.

Om festen är på natten, på en snygg restaurang eller klubb, kommer du förmodligen behöva gå lite mer påklädd och ha på dig något som en söt klänning, en playsuit eller en kombo med kjol och topp.

Tänk på din egen personliga stil

När du är på en cool fest vill du sticka ut – men på ett bra sätt.
Så om du vill vara unik bör du komma på ett coolt alternativ till normen som passar din personlighet men ändå passar in i festens stämning. Till exempel, om du inte är den typen av tjej som normalt skulle bära höga klackar, men du ändå vill se glam ut, kan du prova att bära ett par bejeweled sneakers istället!

Tänk på din budget

Har du råd att köpa en ny outfit, eller behöver du jobba med det som redan finns i din garderob?
Om det är det senare, överväg att kombinera dina befintliga kläder på nya och ovanliga sätt, prova att lägga ett par toppar ovanpå varandra, testa med icke-matchande mönster eller kombinera ovanligt tyg - som en svart bikerjacka med en vacker sidenklänning.

Välj dina smycken

När det kommer till smycken, bestäm om du vill vara diskret och klassisk, eller djärv och överdriven.
För eleganta kvällsfester är saker som ömtåliga diamantörhängen (eller kristallörhängen) och pärlhalsband perfekta.

Matcha eller slå ihop dina skor och handväska

Traditionellt har kvinnor matchat sina skor till sin handväska, men det är inte längre fallet - nuförtiden går det att göra i stort sett vad som helst!
Du kan antingen välja ut en färg från din outfit (det behöver inte vara huvudfärgen) och matcha dina skor och handväska till det, eller så kan du satsa på en djärv färgkrock.
Om du till exempel har på dig en enkel svart klänning kan något som guldskor och en neon orange handväska fungera riktigt bra.

12 Jan 2023