Så lyckas du med festen

Fest kan man ställa till med året om. Sommaren är det ofta studentskivor, midsommarfester, bröllop, kräftskivor. Senare kommer hösten med halloweenfester och sen har vi ju jul och nyår till vintern. Men hur ska man då göra för att lyckas med festen? Är du sugen på att anordna en minnesvärd bjudning? Du bör inte sätta ribban för högt, ibland är det de enkla bjudningarna som dina vänner minns bäst. Är du dock rutinerad och van festfixare så varför inte höja nivån lite oc ha en temafest eller maskerad. 

Tips för att lyckas

Inbjudan är bra att starta med. Det går att göra vi sms eller Facebook eller på hederligt vis via posten. Sätt datum, tid, plats och eventuell klädkod. Och glöm inte bort att informera gästerna om vilken typ av fest det är. Ange även när gästerna ska svara på din inbjudan.

Ska du bjuda på mat och dryck, låt det stå i inbjudan. Sedan, se till att göra rätter som du kan förbereda i god tid innan. Eller boka catering! Lägg upp snacks i små skålar i alla rum. Köp mer mat och dryck än vad du tror går åt. 

Välj musik som passar alla och som har en hög igenkänning.

Förbered festen genom att förvarna grannar, ställa fram extra toapapper, hänga fram nya handdukar på toaletten och så vidare. Röj undan i hallen så att det finns gott om plats för skor och jackor.

Dekorera, ha levande ljus, blommor med mera. 

Glöm inte bort dig själv, planera in tid för att själv kunna göra dig fin till festen. Glöm inte att hälsa gästerna välkomna, med en välkomstdrink. Styr sedan festen när den är igång. Tala om när det är mat, ordna lekar med mera. 

 

9 Aug 2018